Ajutoarele lui Moș Crăciun

      O dată cu venirea sărbătorilor, echipa noastră a luat în serios rolul de ajutoare ale Moşului. Ne-am mobilizat forțele şi, alături de colegii noștri din echipa Brickbot, am vizitat Casa de Copii din Odobeşti, sperând să le aducem o mică bucurie celor aflați acolo. Un total de 31 de copii, cu vârste apropiate de cele ale membrilor celor două echipe (15-18 ani), ne-au primit cu brațele deschise în căminul lor.

      Prietenia dintre cele două părți s-a legat repede cu ajutorul poveștilor despre competiția First Tech Challenge, provocările din cadrul acesteia, dar și despre parcursul echipelor liceului nostru în lumea roboticii.

      Tinerii au aflat cum funcționează o echipă de robotică și rolul fiecărui departament, de la departamentul de PR, ce se ocupă cu promovarea echipei, până la lucrul depus de departamentul de mecanică, pentru construirea robotului. Aceștia au aflat și au înțeles de asemenea, noțiunea de „proiectare 3D”, atunci când membrii celor două echipe le-au prezentat programul OnShape. Curiozitatea și dorința copiilor de a cunoaște robotul au fost satisfăcute, odată cu oportunitatea de a-l conduce și de a afla cum se mișcă acesta într-o competiție.

      Bineînțeles că am dus la capăt datoria de ajutoare ale Moșului, așadar, pe lângă merch-ul echipei noastre, aceștia  au primit câte un cadou format din obiecte și alimente precum: haine, caiete, produse de igienă, fructe, dulciuri, suc și o nelipsită felicitare plină de gânduri bune.

      Vizita noastră a fost răsplătită, printr-un ornament de sărbători lucrat manual de către tinerii Casei de Copii, primit în semn de recunoștință. Ne bucurăm că prin această colaborare cu echipa Brickbot am putut aduce zâmbetul pe fața unor copii, împărtășind de asemenea și valorile competiției First Tech Challenge.